Snadné vaření s našimi pomocníky

Snadné vaření s našimi pomocníky

02. 11. 2020

Kdo by si to nechtěl v kuchyni zjednodušit! Co všechno může pomoci kromě různých mechanických pomocníků, jako jsou třeba roboty? Třeba naše kartičky s „vychytanými“ postřehy, na kterých najdete třeba převody z angloamerického do metrického systému, tipy, jakou vnitřní teplotu by měly mít různé druhy masa, aby byly naprosto dokonalé, nebo třeba vysvětlení zastaralých mír.

Ať už vaříte nebo pečete řadu let, či teprve začínáte, vždycky se hodí, když máte po ruce nějaký „taháček“. My jsme si jich pro vás připravili rovnou pět. Přemýšleli jsme, co nám samotným v kuchyni chybí k tomu, aby šlo všechno pěkně od ruky bez zbytečného zdržování a vyhledávání na mobilu s umaštěnýma rukama. Nejspíše jste tyhle situace taky párkrát zažili. Co přesně tedy najdete na našich kartičkách, které si můžete přichytit magnetkou třeba na lednici?

  1. Průměrný odhad hmotnosti často používaných surovin, jako jsou třeba brambory, okurka, mrkev, vejce, stroužek česneku apod. Hodí se to vědět kdykoliv, když dojdou baterky ve váze.

      
  2. Vysvětlení, co znamenají zastaralé míry typu mandel, kopa, palec, sáh apod. Tyto pojmy najdete třeba ve vaší rodinné kuchařce, která už pamatuje několik generací.
      

  3. Převodník měr z angloamerického systému do metrického. Jedná se např. o pojmy pinta, unce, tbsp. apod. Oceníte možná tehdy, když si vyberete recept podle obrázku, který je ovšem v angličtině.  


  4. Převodník jednotek na jednoduché pomůcky. Co si pod tím vůbec představit? Třeba kolik gramů hladké mouky nebo rýže obsahuje 1 hrnek, kolik kapek i mililitrů najdete v jedné čajové lžičce atd. 


  5. Jakou vnitřní teplotu by mělo mít maso, aby bylo dokonale připravené. Jistě víte, že každý druh masa (vepřové, hovězí, jehněčí aj.), nebo typ přípravy (rare, medium, well-done) vyžaduje odlišnou vnitřní teplotu. 


Pokud byste chtěli být tvořiví, trochu si pohrát a možná i zapojit vaše děti, najdete navíc na každé kartičce „kreativní okénko“ s návody, jak vyrobit zvířátka z ořechů a z vajíček (nejen na Velikonoce), razítka z brambor a z řapíkatého celeru nebo vánoční ozdoby z těstovin. 

Díky našim jednoduchým manuálům půjde v kuchyni všechno líp. Dobrou chuť!


V této sérii si můžete přečíst