Značky Klasa a Regionální potravina s přehledem obhájily svou pozici ve skupině nadstandardně kvalitních potravin
Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) pravidelně kontrolují potraviny oceněné značkami kvality. Z výsledků kontrol…
přečíst
Soutěž na FB
Soutěž o 15 balíčků s dárky pro děti od Klasáčka končí již za necelý týden!!!!
přečíst
Jak jsme testovali piva
V tomto článku si řekneme, jak dopadlo známkování českých ležáků - test hodnotil chuť, vzhled i chemii. V rámci laboratorního a senzorického…
přečíst
Mléko, smetana, máslo: Co byste měli vědět?
Mléko, sekret mléčné žlázy samic domestikovaných savců, se využívá pro lidskou výživu již od doby neolitu. V Evropě jsou důkazy o jeho konzumaci…
přečíst
Jak jsme testovali medy
Med je jednou z nejstarších přírodních sladkých látek využívaných člověkem. Historické prameny dokládají, že sběr medu probíhal již v době…
přečíst
Oleje, tuky, vejce: Co byste měli vědět?
Naši prapředci získávali tuky z divokých zvířat a rostlinné oleje z plodů a semen, které měli k dispozici v přírodě. V průběhu staletí se tyto…
přečíst