Maso a masné výrobky: Co byste měli vědět? Maso a masné výrobky mohou být součástí vyvážené stravy, pokud je konzumujete s mírou a vybíráte kvalitní produkty. K masu přidejte čerstvou… přečíst
Kysané mléčné výrobky: Co byste měli vědět? Kysané (nebo zakysané či fermentované) mléčné výrobky tvoří širokou skupinu produktů, u nichž je část mléčného cukru (laktózy) přeměněna na… přečíst
Značky Klasa a Regionální potravina obhájily svou pozici ve skupině nadstandardně kvalitních potravin Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) pravidelně kontrolují potraviny oceněné značkami kvality. Z výsledků kontrol… přečíst
Jak jsme testovali piva V tomto článku si řekneme, jak dopadlo známkování českých ležáků - test hodnotil chuť, vzhled i chemii. V rámci laboratorního a senzorického… přečíst
Mléko, smetana, máslo: Co byste měli vědět? Mléko, sekret mléčné žlázy samic domestikovaných savců, se využívá pro lidskou výživu již od doby neolitu. V Evropě jsou důkazy o jeho konzumaci… přečíst