Jak jsme testovali šunku V České republice se šunka vyrábí ve třech jakostních kategoriích: nejvyšší jakosti, výběrová a standardní. Rozdíly spočívají v obsahu čistých… přečíst
Ryby a pokrmy z ryb: Co byste měli vědět? Ryby jsou bohatým zdrojem kvalitních bílkovin, vitamínů skupiny B a minerálních látek (železo, draslík, síra, hořčík, u mořských ryb i jód).… přečíst
Biopotraviny ve veřejném stravování: Co nás čeká v roce 2025? V průběhu roku vstoupí v platnost nová povinnost, která zavede minimální podíl 5 % biopotravin ve veřejném stravování. Ty se nově objeví v… přečíst
Netradiční infografiky pomáhají najít nejvhodnější výrobek pro každého spotřebitele Ministerstvo zemědělství k 1.5.2024 zveřejnilo novou publikaci s názvem „Označování potravin pro spotřebitele“. Obsahem publikace jsou… přečíst
Nakupujte kvalitně a střihněte si nákupy zdarma! I letos bude podzim patřit kvalitním potravinám. Střihněte si s námi nákupy zdarma. Od 30. 9. do 1. 12. 2024 hrajeme o tři poukázky na nákup v… přečíst
Zacházení s potravinami v zatopených oblastech V souvislosti s aktuální povodňovou situací Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozorňuje veřejnost i provozovatele… přečíst