Jak jsme testovali šunku
V České republice se šunka vyrábí ve třech jakostních kategoriích: nejvyšší jakosti, výběrová a standardní. Rozdíly spočívají v obsahu čistých…
přečíst
Jak jsme testovali šunku
V České republice se šunka vyrábí ve třech jakostních kategoriích: nejvyšší jakosti, výběrová a standardní. Rozdíly spočívají v obsahu čistých…
přečíst
Ryby a pokrmy z ryb: Co byste měli vědět?
Ryby jsou bohatým zdrojem kvalitních bílkovin, vitamínů skupiny B a minerálních látek (železo, draslík, síra, hořčík, u mořských ryb i jód).…
přečíst
Biopotraviny ve veřejném stravování: Co nás čeká v roce 2025?
V průběhu roku vstoupí v platnost nová povinnost, která zavede minimální podíl 5 % biopotravin ve veřejném stravování. Ty se nově objeví v…
přečíst
Netradiční infografiky pomáhají najít nejvhodnější výrobek pro každého spotřebitele
Ministerstvo zemědělství k 1.5.2024 zveřejnilo novou publikaci s názvem „Označování potravin pro spotřebitele“. Obsahem publikace jsou…
přečíst
Nakupujte kvalitně a střihněte si nákupy zdarma!
I letos bude podzim patřit kvalitním potravinám. Střihněte si s námi nákupy zdarma. Od 30. 9. do 1. 12. 2024 hrajeme o tři poukázky na nákup v…
přečíst
Zacházení s potravinami v zatopených oblastech
V souvislosti s aktuální povodňovou situací Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozorňuje veřejnost i provozovatele…
přečíst