Jaké brambory do salátu, kaše, nebo coby přílohu?
Proč má někdy bramborová kaše dokonalou konzistenci a jindy máte pocit, že to zkrátka není ono? Nebo jak to, že jsou přílohové brambory příliš…
přečíst
Proč jíst brambory aneb Co všechno z nich získáme
Přestože se ve světě více než brambory konzumují pšenice, rýže a kukuřice, v našich zeměpisných šířkách patří bramborám 2. místo hned za pšenicí…
přečíst
Naše bramborářství je mezi nejšetrnějšími v Evropě
Bramborová medaile. I tak by se dalo charakterizovat umístění brambor z hlediska zkonzumovaného množství plodin ve světě. Před nimi jsou už…
přečíst
Jak ideálně skladovat ryby?
Jedna věc je dobře rybu vybrat, druhá je ovšem umět ji správně uskladnit. Určitě se shodneme na tom, že bychom ji neměli nechávat při pokojové…
přečíst
Jak rozpoznat chutnou a čerstvou rybu v obchodě?
Kdo by nechtěl rozumět rybám. Tedy v tom smyslu, že vždycky poznáte, která je opravdu čerstvá. Jestliže se rozhodnete zakoupit si rybí maso,…
přečíst
V čem jsou ryby jedinečné s ohledem na naše zdraví?
Určitě si vzpomenete na své mládí, nebo aspoň na scény z filmů, kdy se v časech dávno minulých pojídal po lžících rybí tuk, všelék pro naše…
přečíst