Jaké je složení pšeničného zrna a jak se zpracovává?
Snad každý z nás viděl nějakou pohádku se starým mlýnem, kde se vyrábí mouka. Tu pak nosí v pytlech na zádech čeledíni, div že se jim…
přečíst
Seznamte se s moukou
Nejčastěji se vyrábí z pšenice a nikdy se nebělí. Řeč je samozřejmě o mouce, zdroji snadno dostupné energie ve formě škrobu, který je velmi…
přečíst
Snadné vaření s našimi pomocníky
Kdo by si to nechtěl v kuchyni zjednodušit! Co všechno může pomoci kromě různých mechanických pomocníků, jako jsou třeba roboty? Třeba naše…
přečíst
Na co si dát pozor při výběru a skladování moštu?
Pokud dostanete chuť na mošt, není nic jednoduššího než zajít na farmářský trh nebo do obchodu. A protože mají zrovna sezónu, nejspíše budete…
přečíst
Je libo mošt z ovoce, nebo z koncentrátu?
Zkoumáte někdy etikety výrobků? Pokud ano, mohli jste si všimnout, že jsou některé ovocné šťávy vyrobené z koncentrátu. Co si pod tím vůbec…
přečíst
Jak se mošty vyrábí?
Pokud bydlíte na malém městě nebo na vesnici, nejspíše máte v blízkém okolí nějakou moštárnu. Tam donesete jablka a necháte je vylisovat. Za…
přečíst