Ryba – zázrak na talíři
Dříve lidé jedli vše, co vypěstovali nebo ulovili. Jednou z nejdůležitějších potravin byla právě ryba. Výzkumy potvrzují, že všichni, kteří je…
přečíst
Ryby – lehké a chutné maso prospěšné našemu srdci
Jak dlouho už člověk konzumuje ryby? Od nepaměti, ve všech světadílech i kulturách. Pudy a intuice navedly naše předky k tomu, že si díky rybám…
přečíst
Rajčata – oblíbená zelenina s antioxidačními účinky
Věděli jste, že si v našich krajích pochutnáváme na rajčatech až od druhé poloviny 19. století? Od té doby se totiž začala šlechtit. Dneska se…
přečíst
Brambory – dietní potravina, která zasytí
Vitamin C, draslík, hořčík, vápník, železo a vitaminy skupiny B – tohle všechno dodají našemu organismu brambory. Jejich předností je, že patří…
přečíst
Více bílkovin? Jogurty řeckého a islandského typu!
Jestliže jste začali řešit svou stravu, určitě jste se zaměřili i na dostatečný přísun proteinů neboli bílkovin. Najdete je především v tvarohu.…
přečíst
Proč dospělí snadněji tráví jogurty než mléko?
Přestože většinou dělá konzumace mléčných výrobků našemu organismu dobře, neplatí to stoprocentně. Zhruba každý desátý Čech trpí nesnášenlivostí…
přečíst