Výsledky kontrol SZPI potvrdily vysokou kvalitu potravin s oceněním KLASA a Regionální potravina

Výsledky kontrol SZPI potvrdily vysokou kvalitu potravin s oceněním KLASA a Regionální potravina

03. 02. 2020

Potravinářská inspekce zveřejnila výsledky svých kontrol za rok 2018, které potvrdily vysokou kvalitu oceněných potravin značkami Klasa a Regionální potravina. Inspektoři SZPI hodnotili celkem 207 šarží potravin oceněných národní značkou kvality KLASA. Všechny vyhověly ve všech hodnocených parametrech.

Dále inspektoři v roce 2018 hodnotili 94 šarží oceněných značkou Regionální potravina. Nevyhověly celkem tři potraviny, z toho dvě v parametru jakost a jedna  v parametru označování. 

U žádného ze zkoumaných vzorků navíc  laboratorní rozbor nepotvrdil porušení bezpečnostních požadavků. Označené potraviny Klasa a Regionální potravina se tak řadí mezi ty nejlépe hodnocené z hlediska kontroly SZPI již po dobu 16 let. 

Potravinářská inspekce sama hodnotí oceněné potraviny těmito značkami kvality jako stabilně nejméně problematické a potvrzující nejvyšší jakost u hodnocených produktů.  

Průběžné kontroly SZPI pomáhají odhalit případné nedostatky u oceněných potravin a spotřebitelé mohou důvěřovat logům na výrobcích při každodenním nákupu.

Více informací najdete zde.

V této sérii si můžete přečíst