Blogerka, která vaří s láskou a z kvalitních surovin

Blogerka, která vaří s láskou a z kvalitních surovin

08. 05. 2017

Od února jste si mohli všimnout nových receptů, které pro Akademii kvality připravuje foodblogerka Tereza Sychrová, autorka blogu Foodlover.cz. Kdo je a jak to má při vaření s kvalitou potravin?

Tereza blog založila v roce 2012 a od té doby se mu aktivně věnuje. Díky tomu si získala tisíce věrných čtenářů, kteří se na její blog stále vracejí a vaří podle jejích receptů. Vaření a pečení je pro Terezu příjemným rozptýlením po práci, kde se celý den věnuje právu. A jak to má foodlover s výběrem surovin na vaření?

Co je pro tebe při nákupu surovin na vaření nejdůležitější?

Jejich čerstvost a kvalita. Raději si dopřeju třeba kvalitní maso z osvědčeného zdroje méně často, než abych jedla maso každý den a nevěděla, odkud pochází. Ve svém důsledku je to totiž znát i na jeho chuti a celkovém zážitku z jídla.

Myslíš si, že je výrazně dražší uvařit z kvalitních surovin?

Vařit z kvalitních surovin může být naopak i velmi levné. Chce to jen při nákupu přemýšlet, dát si práci s výběrem receptu a samotným vařením, namísto nákupu hotového, průmyslově zpracovaného výrobku.

Soustředíš se při nákupu na čtení etiket, nebo šetříš čas a kupuješ raději produkty, které máš vyzkoušené?

Oboje. Výrobky, které mám ozkoušené, dávám do košíku automaticky. Když mám jakoukoliv pochybnost, čtu poctivě etiketu.

Jaký český recept je tvůj neoblíbenější a proč?

Jednoznačně kulajda. Je to moje jídlo dětství, ke kterému se moc ráda vracím. Sledujte dále naši rubriku s recepty, kde i v dalších měsících najdete nové tipy od Terezy Sychrové.

V této sérii si můžete přečíst