Nakupujte kvalitu, vyhrajte auto a mnoho dalších cen. Spotřebitelská soutěž je zpět!

Nakupujte kvalitu, vyhrajte auto a mnoho dalších cen. Spotřebitelská soutěž je zpět!

08. 10. 2023

Při nákupu surovin Češi stále pečlivěji vybírají, co konzumují a co nakupují. Tuto tendenci potvrzuje i výzkumu nákupního chování , v němž 92 % oslovených uvedlo, že při nákupu potravin kladou důraz na jejich kvalitu. Lidé si přejí zejména čerstvé a zralé potraviny, které neobsahují umělé náhražky a přídatné látky. Stále větší pozornost také věnují původu potravin. A právě toto směřování má za cíl každoroční spotřebitelská soutěž.

Soutěž „Stříhejte kolem dokola“ začíná 9. října a potrvá až do 7. ledna 2024. I letos se budou moci zúčastnit jednotlivci, ale také týmy.

Zapojení do soutěže je snadné:

  1. Stačí nakoupit potraviny s níže vyjmenovanými logy kvality.
  2. Vystřihnout loga z obalů kvalitních potravin.
  3. Nalepit je do herních karet a zúčastnit se soutěže.

Všechna pravidla o soutěži najdete zde.

S orientací, jaké produkty a kde je najít, bude v prodejnách pomáhat již tradičně Klasáček.

Kde všude se můžete zapojit?

I letos se opět můžete těšit na bohaté odměny v podobě týdenních výher. Do těch je automaticky zapojený každý, kdo v daném týdnu odešle herní kartu. Na výherce pak čekají výhry v hodnotě až šesti tisíc korun a mezi výhrami najdete například kuchyňské náčiní, praktické potřeby do domácnosti a drobné dárky.

Na tři výherce pak čeká hlavní výhra v podobě zapůjčení osobního automobilu na jeden rok.

Soutěžit můžete také v týmu a zvýšit tak šance na výhru. Vedoucí týmu zaregistruje unikátní název týmu, jehož členové budou soutěžit společně. Podmínkou pro zapojení do této týmové soutěže je, že v daném herním období musí být zapojeni minimálně 4 další členové týmu s alespoň jednou platnou herní kartou a dále uvedeno telefonní číslo na každé odeslané herní kartě.

Nezapomeňte, že soutěže na vás čekají i v pravidelném newsletteru, ve kterém si budete moci otestovat své znalosti problematiky kvalitních surovin. Ze všech správných odpovědí budou za každou soutěžní otázku (celkem 13) vylosováni tři výherci (celkem 39), kteří obdrží nákupní poukázku v hodnotě 500 Kč.

A zkuste své štěstí také na našich sociálních sítích Facebook a Instagram, kde rovněž pravidelně soutěžíme o poukázky na nákup.

Co vše je možné vyhrát?

  • 19 500 základních výher – o výherci rozhodne los ze všech došlých platných herních karet zaslaných v daném herním týdnu.
  • 39 kvízových výher – nákupní poukázka ve výši 500 Kč.
  • 13 týdenních výher – až do výše 6 000 Kč.
  • 13 týmových výher – balíček kvalitních potravin v hodnotě 2 000 Kč a nákupní poukázku v hodnotě 1 000 Kč.
  • 3 hlavní výhry – 3 zapůjčení osobního vozu Karoq na jeden rok.

Kde získáte herní kartu?

Herní karta je podmínkou pro účast v soutěži a najdete ji ve vybraných prodejnách obchodních řetězců, stáhnout si ji však v průběhu soutěže můžete i zde na webu, kde ji můžete rovnou elektronicky předvyplnit.

Do vyznačených míst na kartě nalepujte různá loga značek kvality. Až bude karta zaplněná, pošlete ji poštou na adresu organizátora. Ale pozor, loga musí držet. Doporučujeme tak využít proužek lepicí pásky, kterým můžete přilepit celý řádek log najednou, nebo připevnění log pomocí sešívačky.


Jaké značky kvality potravin sledovat a vystřihovat?

  • Klasa – vymezuje výjimečně kvalitní produkty v porovnání s běžně dostupnými potravinami.
  • Regionální potravina – oceňuje nejlepší výrobky z každého kraje.
  • Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP) – značení EU, zaručuje jistou záruku kvality vázanou např. na daný region.
  • Biozebra – slouží jako ochranná známka pro produkty ekologického zemědělství.
  • Biolist – značení nadnárodní, které musí mít na svém obalu každý produkt splňující v rámci EU požadavky na biopotraviny.
  • Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou.
  • Česká cechovní norma a Česká potravina.

V této sérii si můžete přečíst