V květnu rozkvétají pole, louky i balkóny

V květnu rozkvétají pole, louky i balkóny

03. 02. 2020

V máji se příroda probouzí ze zimního spánku.

Sklízíme první úrodu, zaséváme a užíváme si, že kvete spousta stromů, bylin a květin, rozkvétají mnohé vodní rostliny, lesní houštiny a okraje polí, stejně jako naše zahrádky, balkony a květináče. V lesích kvetou třeba jabloně lesní, šťavel, kerblík lesní nebo medvědí česnek, sklízíme cibule, kedlubny, ředkvičky, salát nebo chřest.

Jakmile v polovině května přejdou ledoví muži Pankrác, Servác a Bonifác, je ideální čas sázet fazole, kukuřice, cukety, artyčoky, vodní a cukrové melouny, ale také papriky, lilky nebo rajčata. Balkónová rajčata a bazalka jsou ideálními rostlinkami do truhlíků na slunná místa, stinná místa vyhovují například mátě.

Máj je lásky čas a taky ideální měsíc na přípravu balkónů, teras, zahrádek a předzahrádek na novou sezónu. Pokud váš balkón, terasu nebo parapet nevyužíváte jen k sušení prádla, vezměte do ruky zahradní náčiní, ať máte kde odpočívat obklopení zelení a kde si natrhat bylinky či zeleninu.

TIP! V případě, že už máte květináče osázené, ale ještě nekvetou, nebo je chcete nechat kvést na neomezený čas, máme pro vás tip! Nechte rozkvést své květináče a truhlíky papírovými květy a vyrobte si s Klasáčkem krásné zápichy do květináčů pomocí našich šablon, které najdete zde.


V této sérii si můžete přečíst