V červnu roste spousta dobré zeleniny

V červnu roste spousta dobré zeleniny

03. 02. 2020

Zelenina je nejen velmi zdravá, ale také moc dobrá. Zvlášť když je čerstvá a vyrostla na polích a zahrádkách zalitých sluncem.

To je pak plná důležitých vitaminů, minerálů i chuti a dělá radost na talíři i v bříšku. Díky zelenině se nám dobře tráví a není nám těžko, a tak bychom ji měli jíst každý den!

V červnu na českých polích a zahrádkách sklízíme brokolice, kapusty, květák, hrách, fazolky, červenou řepu nebo salát, ale také spousty další zeleniny. K dostání jsou i čerstvé cibule, rajčata, ředkvičky, kedlubny, květák a chřest,  které rostou o něco dříve. Stačí si vybrat! 

Pomůžeš mrkvičce, hrášku, brokolici a cibuli najít cestu v bludišti za svými přáteli? K úkolu, který najdeš tady, si můžeš pustit veselou písničku o zelenině, kterou možná znáš z hravého alba Pospolu u stolu.

Celé karaoke album Pospolu u stolu i s texty najdeš v naší aplikace Život na statku, kterou si můžeš stáhnout na Apple Store nebo Google Play. A v aplikaci můžeš vyzkoušet i hru Tržiště.   

Zelenině pak ukaž cestu i na váš rodinný stůl a do svého bříška, stačí s rodiči vyzkoušet jednoduchý recept třeba na mrkvičkovou polévku, hráškový krém nebo sendvič s ředkvičkami. Dobrou chuť!


Autorka fotografie: Adriana a Laura Walterovy


V této sérii si můžete přečíst