Mrkvový krém

Mrkvový krém chutná malým, stejně tak i dospělým a je hotový dřív, než bys řekl mrkvička! Stačí doma najít pár mrkví, cibuli a bramboru a za pár minut máte vydatnou a velmi zdravou polévku, která zahřeje a zasytí. Zelenina je nejzdravější v syrovém stavu, u mrkve to však naštěstí tak úplně neplatí. Karotenoidy a lykopeny, přírodní antioxidanty, které se při vaření mrkve uvolňují, může tělo v této podobě přijímat mnohem efektivněji. Vařením se neztratí ani velké množství vlákniny, vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž jsou nejdůležitější právě betakaroteny. 

Ingredience

Ingredience

  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 4 mrkev
  • 1 malá petržel
  • ½ stroužku česneku
  • 1 malá brambora
  • 1 malá cibule
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • hrst petrželové natě
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět cibuli.
  • 2. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, bramboru a petržel, chvíli restujte a přihoďte orestovaný česnek.
  • 3. Zalijte vývarem a zhruba 15 minut vařte. Přilijte smetanu.
  • 4. Vše dobře rozmixujte a ochuťte solí a pepřem. Podávejte s nasekanou petrželovou natí.
Vyzkoušejte, stejně jako my, BIO mrkvičku z Ekofarmy Deblín. Více o BIO produktech najdete na www.myjsmebio.cz.