 Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst
                                            
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst
                                            
                                        
                                     
                        Mrkvový krém
Mrkvový krém chutná malým, stejně tak i dospělým a je hotový dřív, než bys řekl mrkvička! Stačí doma najít pár mrkví, cibuli a bramboru a za pár minut máte vydatnou a velmi zdravou polévku, která zahřeje a zasytí. Zelenina je nejzdravější v syrovém stavu, u mrkve to však naštěstí tak úplně neplatí. Karotenoidy a lykopeny, přírodní antioxidanty, které se při vaření mrkve uvolňují, může tělo v této podobě přijímat mnohem efektivněji. Vařením se neztratí ani velké množství vlákniny, vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž jsou nejdůležitější právě betakaroteny.
Ingredience
Ingredience
- 600 ml zeleninového vývaru
- 4 mrkev
- 1 malá petržel
- ½ stroužku česneku
- 1 malá brambora
- 1 malá cibule
- 200 ml smetany ke šlehání
- hrst petrželové natě
- slunečnicový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
                        Obtížnost:
                            ⬤
                            ⬤
                            ⬤
                    
                    
                        Čas přípravy:
                        30 min.
                    
                    
                        Porcí:
                        4
                    
                Postup
- 1. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět cibuli.
- 2. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, bramboru a petržel, chvíli restujte a přihoďte orestovaný česnek.
- 3. Zalijte vývarem a zhruba 15 minut vařte. Přilijte smetanu.
- 4. Vše dobře rozmixujte a ochuťte solí a pepřem. Podávejte s nasekanou petrželovou natí.
                            Vyzkoušejte, stejně jako my, BIO mrkvičku z Ekofarmy Deblín. Více o BIO produktech najdete na www.myjsmebio.cz.
                        
                        
                     
                    Další recepty
 Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst
                                            
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst
                                            
                                        
                                     
                     
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                            