 Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst
                                            
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst
                                            
                                        
                                     
                        Hráškový krém se slaninou
Chutný, snadný na přípravu, pažitkou posypaný a slaninou ozdobený… Hráškový krém po právu patří k nejoblíbenějším polévkám a není třeba dodávat proč! Hrášek navíc obsahuje spoustu vitamínů, ale také velké množství minerálních látek, jako je fosfor, draslík, vápník a hořčík. V květnu začíná hrášková sezóna, tak dobrou chuť!
Ingredience
Ingredience
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 2 šalotky
- bílá část z jednoho pórku
- 500 g mraženého hrášku
- 100 ml mléka
- 250 ml smetany ke šlehání 33 %
- 2 lžíce másla
- 6 plátků slaniny
- zakysaná smetana k podávání
- špetka muškátové oříšku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
                        Obtížnost:
                            ⬤
                            ⬤
                            ⬤
                    
                    
                        Čas přípravy:
                        35 min.
                    
                    
                        Porcí:
                        4
                    
                Postup
- 1. V hrnci na rozpuštěném másle orestujte nakrájenou šalotku a pórek.
- 2. Vsypejte hrášek, osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku.
- 3. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.
- 4. Až bude hrášek měkký, stáhněte plamen, přilijte mléko a smetanu. Následně rozmixujte v hladký krém.
- 5. Polévku můžete přecedit a propasírovat přes jemný cedník.
- 6. Dozdobte opečenou slaninou na plátky nebo na kostičky a lžící zakysané smetany.
                            Smetanu jsme zvolili od Moravia Lacto, ale neprohloupíte ani s tou od Bohemilk. Obě totiž mají značku kvality Klasa.
                        
                        
                     
                    Další recepty
 Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst
                                            
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst
                                            
                                        
                                     
                     
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                            