Navštivte Zemi živitelku a pochutnejte si na oceněných výrobcích

Navštivte Zemi živitelku a pochutnejte si na oceněných výrobcích

24. 08. 2021

Kdo by neznal Zemi živitelku. Největší zemědělská událost roku začíná 26. 8. na Výstavišti v Českých Budějovicích. Letošní 47. ročník bude plný novinek z rybářství, včelařství, potravinářství a dalších „agro“ oborů. Nebude chybět ani expozice Státního zemědělského intervenčního fondu, který představí 28 producentů, jejichž výrobky se pyšní oceněním Klasa, Regionální potravina nebo Bio.

Ať už je návštěva našeho největšího agrosalonu vaší rodinnou tradicí, nebo se na akci chystáte letos poprvé, jistě vás zaujme expozice Státního zemědělského intervenčního fondu v pavilonu T1. Bude totiž plná lákavě voňavých výrobků, které získaly prestižní ocenění v podobě značek kvality – Klasa, Regionální potravina anebo Bio. Na čem si budete moci pochutnat? K dostání budou např. různé uzeniny, sladkosti, sušené ovoce, lisované oleje nebo několik druhů piv. Můžete nejen ochutnávat, ale také si udělat radost a koupit si cokoliv, co zaujme vaše chuťové pohárky.

Soutěžte a okamžitě vyhrajte

Jestliže nakoupíte od neděle (29. 8.) do úterý (31. 8.) jakékoliv potraviny oceněné některou ze značek kvality (např. Klasa, Regionální potravina, Bio) v souhrnné hodnotě 200 Kč a více, můžete si ihned zasoutěžit a získat některou z cen, které vás určitě potěší. Čekají na vás např. praktické síťovky, designové hrnečky a další.

Kdo zvládne nejrychleji ostříhat ovci?

Agrosalon Země živitelka je nejnavštěvovanější akcí svého druhu v České republice. Představí se zde rozmanité zemědělské obory a na své si přijdou také nadšenci do zemědělské techniky. A co bude tento rok na výstavě Země živitelka naprostou novinkou? Třeba divácky atraktivní soutěž v rychlosti stříhání ovcí nebo představení norických koní, jednoho z nestarších evropských plemen, které se používá v zápřeži, zemědělství či rekreační turistice. Pro svoji klidnou povahu se využívá také pro hiporehabilitaci.

Fond je na Zemi živitelce stálicí

Státní zemědělský intervenční fond se na Zemi živitelce přestavuje pravidelně od roku 2004. Kromě ochutnávky a zakoupení výrobků oceněných značkami kvality se můžete u jeho stánku dozvědět také nejnovější informace o aktualitách v zemědělských dotacích. Letošní agrosalon potrvá až do úterý 31. srpna. Podrobnosti zjistíte na www.zemezivitelka.cz.

Je libo biopotraviny od místních farmářů?

Kromě výstavy Země živitelka proběhne v Českých Budějovicích multižánrový festival Město lidem, lidé městu. Příjemná akce začíná v pátek 27. srpna a potrvá do soboty 28. srpna. Čeká na vás bohatý kulturní program včetně neodolatelné ochutnávky biopotravin od lokálních farmářů. Na akci se bude líbit i dětem, které se kromě mlsání mohou zúčastnit také zábavného edukačního programu plného kvízů a soutěží o drobné dárky.


V této sérii si můžete přečíst