V létě chutná ovoce nejlépe

V létě chutná ovoce nejlépe

03. 02. 2020

Ovoce je plné vitaminů a minerálů, to je známá věc! Nejvíce důležitých látek obsahuje, když má čas dozrát a pochytat co nejvíc sluníčka.

A úplně nejlepší je, když si zralé plody můžeme natrhat na zahradě, sesbírat je v sadu nebo je najít lese. Můžeme si pro ně dojít i do obchodu nebo na trh, kde také najdeme moc dobré sezónní ovoce, když budeme výběru věnovat čas nebo budeme hledat značky kvality.

V létě je příroda obzvlášť štědrá, vybírat můžeme z mnoha rozmanitých druhů ovoce. V srpnu dozrávají jahody, meruňky, broskve, letní jablka a hrušky, švestky, angrešt, rybíz, hroznové víno a ostružiny. Můžeme se také vydat do lesa na houby, které mají rády teplo a vlhko a jsou čím dál oblíbenější součástí jídelníčku. Nevíte, které houby jsou jedlé a které si bezpečně můžete vložit do košíčku? Pravé hříbky, lišky nebo ryzce si s jinými houbičkami nespletete, vždy se ale raději podívejte do atlasu hub, ať jste si jistí.

Zkusme začít jednodušším úkolem. Pomozte Klasáčkovi rozpoznat ovoce a zeleninu a vyřešit dva jednoduché kvízy, které najdete zde: 1. část a 2. část.


V této sérii si můžete přečíst