Podmínky pro zachování zdravotní bezpečnosti

Podmínky pro zachování zdravotní bezpečnosti

19. 02. 2018

Kuřecí je bezesporu jedním z nejoblíbenějších druhů mas na světě. A to z důvodů lehké stravitelnosti, snadné přípravy i nízké ceny. Ruku v ruce s tím ale existují i obavy ze zdravotních rizik. Jaké podmínky musí být splněny, abychom mohli v klidu kupovat kvalitní a zdravotně nezávadné kuřecí maso?

Aby bylo dosaženo zdravotní bezpečnosti kuřecího masa, je celá produkce a zpracování v České republice pod neustálým veterinárním dozorem. Dalším opatřením, jak zabránit zavlečení možné nákazy, je chov v uzavřených halách. Ten téměř vylučuje styk s venkovním prostředím. Před samotnou dodávkou zvířat na jatka (nejpozději 24 hodin předem) je pro všechny chovatele povinností zasílat informace o zdravotním stavu všech jatečných zvířat. Ve schválených jatkách je poté přítomen úřední veterinární lékař, a to po celou dobu – od poražení kuřat až po výrobu hotového výrobku. Eliminuje se tím tedy nebezpečí, že by mohlo dojít ke zpracování drůbeže s příznaky jakékoli nákazy, nemoci nebo kontaminace.

Více o kvalitních potravinách se dozvíte na našem webu. Pokud rádi vaříte, vyzkoušejte některý z našich receptů.