Pečivové „superpotraviny“ dodají více živin

Pečivové „superpotraviny“ dodají více živin

29. 04. 2020

Preferujete potraviny, které jsou něčím obohacené? To znamená, že mají vyšší výživovou hodnotu než běžné druhy? Nebo kouzlu tzv. superpotravin teprve přicházíte na chuť? Pak vězte, že se s nimi můžete setkat i v sektoru pečiva. Co nám tedy přinášejí? Proč bychom si je měli jednou za čas dopřát?

V obchodech se čím dál častěji objevuje pečivo s přídavkem složek, které se označují za tzv. „superpotraviny“. 

„Superpotraviny mají schopnost zvyšovat energii, vitalitu a sílu, nebo přímo detoxikují organismus. Obsahují vyšší množství vitaminů, minerálů, antioxidantů, enzymů, proteinů, esenciálních mastných kyselin, stopových prvků a vlákniny,“ vysvětluje Ing. Jaromír Dřízal, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR. 

„Mezi pekařské prodejní hity poslední doby patří pečivo s chia semínky či plody goji – kustovnice čínské, a také řady výrobků označených ‚bez E‘.“