Co nám prozradí informace na obalu

Co nám prozradí informace na obalu

24. 03. 2017

Občas sice nesledujeme, co je na etiketách potravin, ale ve finále se nám to vyplatí. Nejenže poté víme, čím se živíme, ale zároveň se dozvíme, zda má výrobek některou ze značek kvality zaručující jeho přednosti. Co se tedy můžeme dočíst na obalu chlebu?

Z etikety na baleném chlebu zjistíte tyto důležité informace: název výrobku, druh a skupinu chleba, hmotnost, seznam složek, výživové hodnoty, alergeny, datum minimální trvanlivosti, výrobce a jeho adresu a zemi původu.

Napoví značky kvality

Hodně o kvalitě výrobku napoví také značka, sledujte proto na obalu loga kvality. Nejznámějšími jsou Klasa a Regionální potravina. „Aby získal chléb toto označení, musí splňovat náročná kritéria na svou kvalitu. Značka Klasa je prestižním oceněním, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější výrobky. Zelenomodré logo Regionální potravina na obalech výrobků spotřebiteli zase zaručí, že produkt i suroviny použité při jeho výrobě pochází z domácí produkce,“ upřesňuje Ing. Jaromír Dřízal ze Svazu pekařů.

Chcete se dozvědět více o chlebu nebo o jiných potravinách? Přečtěte si o nich i v dalších článcích na našem webu akademiekvality.cz