Křupavý rohlík nakupujte u „svého pekaře“

Křupavý rohlík nakupujte u „svého pekaře“

29. 04. 2020

Denně se v ČR vyrobí okolo 13 milionů kusů klasických bílých rohlíků. Je to nejprodávanější pekařský výrobek vůbec. Pokud ovšem toužíte slyšet tolik žádoucí křupnutí, jakmile se do něj zakousnete, bohužel se toho málokdy dočkáte od pečiva z běžného marketu. Dobrou zprávou ovšem je, že můžete vybírat z mnoha místních pekáren s kvalitními „podomácku“ vyrobenými rohlíčky.

Kvalitu rohlíků v marketech bohužel negativně poznamenal tlak obchodu na nízkou cenu a způsob prodeje v plastových akváriích. Řemeslné pekárny, které používají bohatší recepturu a nešetří na množství tuku (ovlivňuje křehkost, prodlužuje trvanlivost) a cukru (má vliv na zabarvení výrobku), nabízí zákazníkům ve specializovaném pekařství křupavý, čerstvý rohlík vysoké kvality. 

„Každý pekař v naší zemi má zájem vyrábět kvalitní pečivo a rohlíky. V současnosti připravuje Svaz pekařů projekt výroby kvalitnějšího rohlíku s bohatší recepturou. Pokud si chcete na rohlíku pochutnat – nakupujte ‚u svého pekaře‘,“ radí Ing. Jaromír Dřízal, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR.