Jak poznáte čerstvá vejce? A jak s nimi nakládat?
Abychom se vyvarovali zbytečných chorob z nesprávného skladování vajec, je dobré znát pár prostých a snadno zapamatovatelných zásad. Také vám…
přečíst
Jak poznáte čerstvá vejce? A jak s nimi nakládat?
Abychom se vyvarovali zbytečných chorob z nesprávného skladování vajec, je dobré znát pár prostých a snadno zapamatovatelných zásad. Také vám…
přečíst
Kód na vejci ukáže nejen zemi původu
V dnešní době nás při výběru potravin velmi ovlivňuje také fakt, z jaké země pocházejí. U vajec se ovšem nenechte zmást. Některé údaje totiž…
přečíst
Vejce, jedna z nejvýživnějších potravin
Každý všední den sní průměrný Čech jedno vejce. Věděli jste, že je tato významná potravina tvořena ze dvou třetin vodou? Zbylá sušina obsahuje…
přečíst
Máslo – to tradiční je plné smetany
Ve středověku si na másle pochutnávala především šlechta. Pořizovala si ho od zemědělců, kteří za něj dostávali zajímavou odměnu. Jeho výroba…
přečíst
Jogurt – jedna z nejstarších potravin na světě
Už několik desítek let se na nás valí reklamy na jogurty. Pořád dokola tvrdí, jak tyto zakysané mléčné výrobky podporují naše zažívání a taky…
přečíst
Pečivo – nezapomínejte na celozrnné a vícezrnné
Ani tato tradiční a po staletí ověřená potravina neunikla přísnému oku ortodoxních zastánců bezlepkové stravy. Nicméně fakta hovoří jasně: kdo…
přečíst