Pečivové „superpotraviny“ dodají více živin
Preferujete potraviny, které jsou něčím obohacené? To znamená, že mají vyšší výživovou hodnotu než běžné druhy? Nebo kouzlu tzv. superpotravin…
přečíst
Jak poznat rozdíl mezi tmavým a přibarveným pečivem?
Když je pečivo tmavé, je přece celozrnné, nebo ne? Tohle je bohužel velmi častý omyl. Barva pečiva leckdy bývá velmi matoucí. Je tedy možné…
přečíst
Podpořte správnou funkci střev celozrnným pečivem
Kladli jste si někdy otázku, zda byste se raději neměli pečiva vzdát, protože jste se o něm zrovna dočetli něco negativního? Nabízíme vám jasnou…
přečíst
Jaké máme druhy pečiva a v čem se liší?
Možná vás napadne, že se pečivo dělí podle použité mouky. To je sice jednou z možností, ale my se nyní zaměříme na naprosto základní roztřídění.…
přečíst
Pečivo, jedna ze základen výživové pyramidy
Vzpomenete si na den, kdy jste si nedali křupavý rohlík, housku, bagetku či jiný výrobek běžného pečiva? Nejspíše byste se museli hodně zamyslet…
přečíst
Benefity chytrých (IQ vejce) a cereálních vajec
Už jste někdy zkusili jiná než klasická vejce? Máme na mysli tzv. IQ vejce nebo cereální. Potraviny, které obsahují ještě něco navíc, a proto…
přečíst