Slanina – raději smažit, nebo podávat za studena?
U slaniny se nabízí jednoduchá volba – připravit si ji na pánvi, nebo si na ní pochutnat jen tak, za studena s pečivem. Dá se určit, co je pro…
přečíst
Je nutné dávat vždycky slaninu do lednice?
Možná jste si někdy lámali hlavu nad tím, zda vám slanina vydrží i mimo lednici. Nejspíše vás tato myšlenka napadla, když jste byli v cizině,…
přečíst
Podle čeho vybrat vhodnou slaninu? Nebo špek?
Nedáte-li na slaninu dopustit, ale občas váháte, jakou zrovna pořídit, máme pro vás pár tipů. Zaměřte se především na to, co přesně s ní budete…
přečíst
Složení slaniny aneb Co hledat na obalu
Přestože si dneska můžeme vybírat z velkého množství potravin, máme nárok vědět, co která z nich obsahuje. A nezáleží na tom, zda si kupujeme…
přečíst
Jak vyrobit slaninu? Z jakého plemene je nejlepší?
Asi vás nepřekvapí, že než se slanina objeví na vašich talířích, nejprve se prosolí a většinou následně vyudí. Jak přesně to ale provádějí…
přečíst
Objevte kouzlo slaniny
„Gastrotrendem“ posledních let je stará dobrá slanina. Nejenže se přidává do klasických slaných pokrmů, ale cukráři jí také korunují své dezerty…
přečíst