Jaké máme druhy másla? Proč je nějaké více žluté?
Když si koupíte máslo a je o žlutější než obvykle, možná vás napadnou dvě věci. Buď je žluklé, což poznáte podle zápachu. Nebo to není máslo,…
přečíst
Co je přínosnější pro tělo – máslo nebo margarín?
V devadesátých letech minulého století nastala obrovská propagace rostlinných tuků. Naopak stará dobrá klasika – máslo, ale i sádlo – se stala…
přečíst
Slanina – raději smažit, nebo podávat za studena?
U slaniny se nabízí jednoduchá volba – připravit si ji na pánvi, nebo si na ní pochutnat jen tak, za studena s pečivem. Dá se určit, co je pro…
přečíst
Je nutné dávat vždycky slaninu do lednice?
Možná jste si někdy lámali hlavu nad tím, zda vám slanina vydrží i mimo lednici. Nejspíše vás tato myšlenka napadla, když jste byli v cizině,…
přečíst
Podle čeho vybrat vhodnou slaninu? Nebo špek?
Nedáte-li na slaninu dopustit, ale občas váháte, jakou zrovna pořídit, máme pro vás pár tipů. Zaměřte se především na to, co přesně s ní budete…
přečíst
Složení slaniny aneb Co hledat na obalu
Přestože si dneska můžeme vybírat z velkého množství potravin, máme nárok vědět, co která z nich obsahuje. A nezáleží na tom, zda si kupujeme…
přečíst