Podpořte správnou funkci střev celozrnným pečivem
Kladli jste si někdy otázku, zda byste se raději neměli pečiva vzdát, protože jste se o něm zrovna dočetli něco negativního? Nabízíme vám jasnou…
přečíst
Jaké máme druhy pečiva a v čem se liší?
Možná vás napadne, že se pečivo dělí podle použité mouky. To je sice jednou z možností, ale my se nyní zaměříme na naprosto základní roztřídění.…
přečíst
Pečivo, jedna ze základen výživové pyramidy
Vzpomenete si na den, kdy jste si nedali křupavý rohlík, housku, bagetku či jiný výrobek běžného pečiva? Nejspíše byste se museli hodně zamyslet…
přečíst
Benefity chytrých (IQ vejce) a cereálních vajec
Už jste někdy zkusili jiná než klasická vejce? Máme na mysli tzv. IQ vejce nebo cereální. Potraviny, které obsahují ještě něco navíc, a proto…
přečíst
Proč jsou některá vejce větší anebo mají tmavší žloutek?
O vejcích se tradovalo poměrně hodně mýtů. Nejspíše jste si zapamatovali, že jejich kvalitu poznáte podle barvy žloutku. Čím sytější, tím lepší.…
přečíst
Jak poznáte čerstvá vejce? A jak s nimi nakládat?
Abychom se vyvarovali zbytečných chorob z nesprávného skladování vajec, je dobré znát pár prostých a snadno zapamatovatelných zásad. Také vám…
přečíst