Kód na vejci ukáže nejen zemi původu V dnešní době nás při výběru potravin velmi ovlivňuje také fakt, z jaké země pocházejí. U vajec se ovšem nenechte zmást. Některé údaje totiž… přečíst
Vejce, jedna z nejvýživnějších potravin Každý všední den sní průměrný Čech jedno vejce. Věděli jste, že je tato významná potravina tvořena ze dvou třetin vodou? Zbylá sušina obsahuje… přečíst
Máslo – to tradiční je plné smetany Ve středověku si na másle pochutnávala především šlechta. Pořizovala si ho od zemědělců, kteří za něj dostávali zajímavou odměnu. Jeho výroba… přečíst
Jogurt – jedna z nejstarších potravin na světě Už několik desítek let se na nás valí reklamy na jogurty. Pořád dokola tvrdí, jak tyto zakysané mléčné výrobky podporují naše zažívání a taky… přečíst
Pečivo – nezapomínejte na celozrnné a vícezrnné Ani tato tradiční a po staletí ověřená potravina neunikla přísnému oku ortodoxních zastánců bezlepkové stravy. Nicméně fakta hovoří jasně: kdo… přečíst
Slanina – na nic si nehraje, je tučná a slaná Když si jdete koupit slaninu, pravděpodobně od ní neočekáváte, že bude dietní. Ale určitě si přejete, aby byla voňavá a… třeba libová? Nebo máte… přečíst