Rozumíme označování potravin? Aneb jak se vyznat v informacích na obalech potravin
Pro Čechy je kvalita potravin dlouhodobě jeden z klíčových faktorů, podle kterého se rozhodují při nákupu. Vyplývá to z výzkumu nákupního…
přečíst
Pečlivá volba potravin dokáže zázraky. Jak začít?
Kdo rozhoduje o tom, jak kvalitní, čerstvé a chutné budeme mít potraviny v obchodech? Přece my! Jaká je poptávka, taková je nabídka. Pojďme…
přečíst
Sezóna našeho ovoce a zeleniny se blíží! Přinášíme návod na nákup těch nejkvalitnějších kousků
Na jaře, kdy se příroda opět probouzí, začínáme v obchodech vyhledávat čerstvé ovoce a zeleninu. První čerstvá tuzemská zelenina je na našich…
přečíst
Lidé více preferují tuzemské výrobky. Co vše prozradil výzkum o kvalitě potravin?
Letos na jaře zjišťovala agentura STEM/MARK pro Státní zemědělský intervenční fond, co nás nejvíce ovlivňuje při výběru potravin. Aktuální…
přečíst
Máme jedny z nejvíce bezpečných a kvalitních potravin na světě!
Pokud jde o potraviny a jejich kvalitu, často se nám dává za vzor Německo. Ale pozor, podle posledních výsledků tzv. indexu globální potravinové…
přečíst
Pojďme grilovat zeleninu. Jak na to?
Grilovaná zelenina bývá oblíbenou letní přílohou k masu, ale mnozí si ji rádi dopřávají i samotnou. Aby šlo grilování hladce jako po másle,…
přečíst