Naučte se číst kódy
Byli jste někdy překvapeni z toho, že se liší informace o vejcích na jejich obalu od těch, které jsou přímo na kódu skořápky? Hned si vysvětlíme…
přečíst
Bio vejce vs. vejce z klecových chovů
Slovo „bio“ je jedním z nejčastěji skloňovaných slov posledních pár let. Liší se však od sebe nějakým způsobem vejce, která pochází z…
přečíst
Vejce a cholesterol
Vzhledem k tomu, že se blíží Velikonoce a bude se to všude hemžit vejci, zaměříme se v dubnu právě na tuto potravinu.
přečíst
Co nám prozradí informace na obalu
Občas sice nesledujeme, co je na etiketách potravin, ale ve finále se nám to vyplatí. Nejenže poté víme, čím se živíme, ale zároveň se dozvíme,…
přečíst
Chléb aneb špetka z jeho historie
Víte, kde má u nás tak oblíbený chléb své kořeny? Jaké jsou počátky jeho výroby? Kde byla objevena nejstarší pec na pečení chleba u nás a z jaké…
přečíst
Jak správně uchovávat a zamrazovat chléb
Pokud je chléb dobře vyroben a propečen, jedná se o poměrně trvanlivou potravinu. V průběhu skladování se samozřejmě mění kvůli řadě fyzikálně…
přečíst