Mošt – základem jsou kvalitní jablka a zpracování
Ačkoliv se na moštování používají spíše méně hezká jablka, než která jíme syrová, musejí mít svou kvalitu. A víte vůbec, jak by měl proces…
přečíst
Mošt, džus, šťáva, nektar – vyznejte se v ovocných nápojích!
Pro nástup podzimu není typické jenom zbarvování listů do žlutavých, hnědavých a načervenalých odstínů, ale také sezóna moštování jablek. Slovo…
přečíst
Jak jablka nejlépe skladovat?
Díky rozmanitosti odrůd jablek máme možnost je konzumovat po celý rok. Každá z nich totiž dozrává v trochu jinou dobu. Aby si ovšem jablka…
přečíst
Kupujete jablka? Vybírejte s rozvahou
Dneska by se už málokdo spokojil se scvrklými, potlučenými a napohled nepěknými jablky. Co bychom ale při jejich nákupu rozhodně neměli opomíjet?
přečíst
Jablka – česká, nebo ze zahraničí?
Pokud máme kvalitní a dostupné místní produkty, je důvod preferovat ty dovezené z jiných zemí, tedy alespoň co se týče jablek? Tušíte, jak u nás…
přečíst
Jablka a jejich přínos pro náš organismus
Jablko je snad nejtypičtějším českým ovocem. Každým rokem se jich u nás sklidí přibližně 230 000 tun. Ročně sníme průměrně kolem 22 kilogramů,…
přečíst