Jak vybrat kvalitní vánoční suroviny?
Abychom se mohli vrhnout na pečení cukroví nebo vánočky, nestačí nám jenom mouka, máslo a vejce. Potřebujeme k tomu taky cukr, smetanu a droždí,…
přečíst
Historie Pražské šunky
Věděli jste, že Pražská šunka pochází historicky opravdu z Prahy? Prošla si různými obměnami. Recept ani název nebyl chráněn, tak ji tuzemští i…
přečíst
Mléko a vše kolem něj
Ačkoliv se v poslední době dočtete o mléce téměř cokoliv, nedá se zpochybnit, že je doslova vitamínovou bombou. Obsahuje totiž vitamíny A, D, E,…
přečíst
Co jste ještě nevěděli o šunkách?
V minulém článku „Jak vybrat kvalitní šunku“ jste se dočetli, jak jednoduše se v nich zorientovat. Nyní přinášíme další zajímavosti o šunce.…
přečíst
Jak vybrat kvalitní šunku?
Dříve byla šunka poměrně vzácná a patřila na slavnostní tabule. Díky vysokému obsahu bílkovin a poměrně nízkému obsahu soli a tuku představuje…
přečíst
Září – měsíc biopotravin
Každý rok v září vyhlašuje Ministerstvo zemědělství Měsíc biopotravin a ekologického zemědělství. Nejinak je tomu i letos – probíhá již dvanáctý…
přečíst