Ovoce a zelenina – preferujte sezónní a lokální
Ovoce i zeleninu vybírejte nejen očima, ale také čichem. Kvalitní kusy voní, nejsou potlučené a mají pevnou slupku beze skvrn a měkkých míst.…
přečíst
Při nákupu kuřecího masa určitě sledujte zemi původu
Na obalu výrobku se u kuřat povinně uvádí země původu. Jednotlivé země (i v rámci EU) mohou mít totiž jiné způsoby zpracování, což může…
přečíst
Experimentujte s moukami, nemáme přece jen pšeničnou
Nejprodávanějším moukou je u nás pšeničná mouka hladká světlá. V pekařství platí, že čím více lepku, tím je mouka kvalitnější. Na trhu jsou však…
přečíst
Složení másla je prosté – základem je kvalitní smetana
Základem pro výrobu kvalitního másla je pouze kvalitní, co nejčerstvější smetana. Podle nařízení EU je pro máslo stanoven minimální podíl…
přečíst
S výběrem vajec vám pomohou kódy
Údaje na obalu vajec (v podobě kódů) jsou již celkem jednoduše čitelné díky předtištěným vysvětlivkám. Zkratka CZ na obalu znamená, že vejce…
přečíst
Kvalitní chléb vydrží chutný i několik dnů
Chléb se člení podle druhu mouky v něm obsažené – pšeničný, žitný, žitno-pšeničný, pšenično-žitný, celozrnný, vícezrnný a speciální. Přestože…
přečíst