Tušíte, jak se označují kečupy s vyšším podílem rajčat?
Aby mohl být kečup kečupem, musí splňovat stanovené požadavky na podíl rajčat. O jejich množství se spotřebitel dozví na obalu výrobku. Ještě…
přečíst
Vyznáte se v jakostních třídách šunek?
Šunky třídy nejvyšší jakosti a třídy výběrové musejí být „celosvalové“. Jsou tedy vyrobeny z celé anatomické části nebo z celých svalů.…
přečíst
Snižuje trvanlivost mléka jeho výživové vlastnosti?
Mléka se mezi sebou liší v obsahu tuku a ve způsobu jeho tepelného ošetření. Běžně je k dostání mléko nízkotučné (max. 0,5 % tuku), polotučné …
přečíst
Klobásy a maso – nezáleží jenom na kvantitě, ale i na kvalitě
Kvalitu klobás lze snadno odhadnout i podle toho, kolik obsahuje přídatných látek, které slouží ke zvýraznění chuti, vůně a barvy, popřípadě k…
přečíst
Je libo klobása? Co sledovat na její etiketě?
Jak poznat kvalitní klobásy? Platí, že kvalitní klobásy obecně obsahují vysoký podíl kvalitního masa, optimální podíl tuku a co nejméně…
přečíst
Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?
Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a…
přečíst