Má být kysaná smetana tučná? Obsah tuku v zakysané smetaně musí dosahovat nejméně deset procent hmotnostních. Naprostá většina výrobců uvozuje procentní údaj o množství tuku… přečíst
Kysaná smetana – hravé vaření prospěšné organismu Věděli jste, že zakysaná smetana je lehce stravitelná a oproti sladké smetaně o něco méně kalorická? Stejně tak jako jiné fermentované mléčné… přečíst
Víte, jak se vyrábí kysaná smetana? Zakysaná či kysaná smetana je v kuchyni široce využívaný mléčný výrobek, který se v obchodech prodává s různým obsahem mléčného tuku v rozmezí… přečíst
Co byste rozhodně neměli najít v kysaném zelí? Jakých parametrů si všímat u kysaného zelí? Při testování kvality kysaného zelí se zjišťuje zejména kvalita prokvašení, a sice obsah kyseliny… přečíst
Jak se stane z krouhaného hlávkového zelí oblíbené kysané? Kysané zelí vzniká přirozeným mléčným kvašením z krouhaného hlávkového zelí, zbaveného košťálu, za přídavku soli, případně kmínu a dalšího… přečíst
Přemýšlíte, jak využít kysané zelí? Inspirujte se! Věděli jste, že kysané zelí je jednou z našich nejzdravějších a v sezóně zároveň nejlevnějších a nejdostupnějších potravin? přečíst