Tipy, díky nimž bude grilování ryby jednodušší
Pokud začínáte s myšlenkou grilovat rybu teprve koketovat, zcela jistě oceníte pár rad, které vám celý proces ulehčí. Připravit tímto způsobem…
přečíst
Ryby – jak poznat čerstvé a jak zachovat co nejvíce vitaminu D?
Každé roční období konzumujeme něco jiného. Tentokrát se zaměříme na rybí maso, které si během léta často připravujeme na grilu. Je perfektně…
přečíst
Od čeho se odvíjí ceny potravin?
Zkoumáte v obchodě, odkud pocházejí jednotlivé potraviny? Kde rostou, nebo se vyrábí? A sledujete pak jejich ceny? Kdo je vůbec určuje? Proč…
přečíst
Tušíte, jakou cestu urazily potraviny, než se dostaly na váš stůl?
Pestrý výběr potravin téměř ze všech koutů světa je velmi lákavý. Zvykli jsme si, že můžeme po celý rok ochutnávat např. zeleninu a ovoce, které…
přečíst
Klíč ke kvalitním potravinám? Lokálnost a čerstvost
Na čem si nejvíce pochutnáte? Obecně na potravinách, které se dostanou na váš stůl téměř hned po sklizni nebo z výroby. Co nejrychlejší přesun…
přečíst
Český mák oceněn Chráněným zeměpisným označením
Potvrzeno! Český modrý mák je unikátní! Získal totiž prestižní modro-žluté Chráněné zeměpisné označení (CHZO), které zaručuje, že název Český…
přečíst