Co očekáváme od potravin?
Když si koupíme něco k jídlu, rozhodně si na něm chceme co nejvíce pochutnat. A co si budeme povídat, nejlepší je voňavé, křehké, svěží a chutné…
přečíst
Jaké mouky jsou přirozeně bezlepkové?
Konzumovat potraviny bez lepku je dnes velmi módní. Tyto typy potravin preferují nejen celiaci, ale třeba také někteří sportovci. Na absenci…
přečíst
V čem se liší BIO mouka?
Vyrábět BIO produkty je dneska již naprosto běžné. Mají své místo v obchodech i na farmářských trzích. V této kvalitě seženete snad všechny…
přečíst
Rozdíl mezi tmavou a celozrnnou? A co je špalda?
Jaký je typický mýtus kolem pečiva? Třeba ten, že tmavé je totéž jako celozrnné. Přitom se ale jedná o dva rozdílné druhy. Jak se tedy od sebe…
přečíst
Celozrnné mouky mají více antioxidantů, ale…
Pokud by se vás někdo zeptal, zda nám více prospívá mouka klasická, vyrobená jen z jádra zrna, nebo celozrnná, zajisté zvolíte druhou možnost.…
přečíst
Seznamte se s moukou
Nejčastěji se vyrábí z pšenice a nikdy se nebělí. Řeč je samozřejmě o mouce, zdroji snadno dostupné energie ve formě škrobu, který je velmi…
přečíst