Svatomartinská husa s červeným zelím a karlovarským knedlíkem 11. listopad. Datum, které mají především milovníci vína ve svých diářích poznamenané tučným písmem. Den, kdy se mohou poprvé ochutnávat letošní vína. Ale… přečíst
Horký jablečný mošt se skořicí Jaký druh ovoce je pro nás naprosto nejtypičtější, pokud se řekne podzim? Zcela jistě odpovíte: Jablko. Tak proč si z něj nepřipravit horký nápoj, který… přečíst
Jablečný štrúdl s domácím vanilkovým pudinkem Jaký jiný dezert vás napadne jako první, když se podíváte na jablka? Domácí štrúdl nám často připravovaly naše babičky a maminky. Pokrm, který vždy… přečíst
Jemný cibulový krém s bylinkovými krutony Mnohými je tento skvělý druh zeleniny trochu opomíjen. Bereme ji jako naprostou samozřejmost. Přesto si bez cibule nedokážeme českou kuchyni představit.… přečíst
Gratinované brambory s tymiánem Pokud věnujeme bramborám lehkou péči, můžeme z nich vytvořit naprosto skvělý pokrm, kterým potěšíme celou rodinu. Tentokrát si připravíme gratinované… přečíst
Karamelizovaná jablka s arašídovou drobenkou a rybízovým džemem Naprostá klasika, co se podzimního ovoce týče – jablka. Touto dobou dozrává naprostá většina tuzemských jablek. Představit si český podzim bez jablek je… přečíst