Novoroční čočka s opečenou klobásou, sázeným vejcem a opečenou cibulkou
Novoroční čočka je tradiční český pokrm, který podáváme v první den nového roku. Proč tomu tak je? Nový rok je spojován s novým začátkem a máme od něj…
přečíst
Ořechová hvězda z kynutého těsta se skořicí a rumem
Kynuté těsto je základem našich tradičních tvarohových, makových a povidlových buchet, ale jeho využití je mnohem širší především díky jeho tvárnosti a…
přečíst
Štěpánská hovězí pečeně s kynutým houskovým knedlíkem
Štěpánskou pečeni s knedlíkem většina z nás zná jako nabídku poledního menu v restauraci. Jde však o tradiční vánoční pokrm, který se podává 26. prosince…
přečíst
Slavnostní dort pro Klasáčka
Ke krásnému výročí Klasy pro nás připravila expertka na perníčky paní Andrle z perníkářství „Perníčkův sen“ tento jednoduchý, ale lahodný dort. Perníčky…
přečíst
Voňavé perníčky jako od babičky
Přestože je receptura originálních perníků paní Andrle z Perníčkův sen přísně tajná, svěřila nám jeden ze svých receptů, který si můžete upéct i vy sami…
přečíst
Linecké
Toto cukroví je sice považováno za typicky české, ale věděli jste, že jej můžete najít i za hranicemi České republiky? A to dokonce i v některých…
přečíst