Makovo-tvarohový dort

Vyzkoušejte recept na báječný makovo-tvarohový dort. Příprava není náročná a chuťový výsledek překvapí. Jemná kombinace chuti máku spolu s tvarohem potěší každého člena vaší rodiny nebo návštěvu. Pojďme se společně pustit do přípravy dortu.

Ingredience

Makovo-tvarohový dort

  • 200 g máslových sušenek
  • 50 g másla
  • 500 g krémového sýru
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 100 g mletého máku
  • 65 g moučkového cukru
  • 50 g krystalového cukru
  • 200 g lesního ovoce
Obtížnost:
Čas přípravy: 180 min.
Porcí: 8

Postup

  • 1. Máslové sušenky rozemeleme najemno. Pomalu přidáme na plátky nakrájené máslo a umixujeme.
  • 2. Do dortové formy o průměru 20 cm vložíme pečicí papír, přidáme sušenkovou hmotu a vmačkáme ji po celém dnu dortové formy. Poté pečeme v troubě na 180 °C cca 10 minut do zlatova.
  • 3. V míse důkladně vyšleháme krémový sýr a tvaroh. Přidáme moučkový cukr, vejce, mletý mák a znovu vyšleháme. Hotovou směs přendáme na upečený vychladlý korpus a pečeme na 150 °C cca 60 min.
  • 4. Troubu poté vypneme a necháme koláč v troubě odpočívat dalších cca 60 min. Koláč necháme vychladnout a přesuneme do lednice.
  • 5. Krystalový cukr rozpustíme na pánvi dozlatova, přidáme lesní ovoce a krátce provaříme. Vychladlé ovoce přidáme na koláč.