Kuřecí řízek plněný bylinkovým máslem, medovo-bramborová kaše s mrkví a žervé

Kuřecí maso je nedílnou součástí našeho jídelníčku. Je lehké a jemné. Kuřecí maso je dietní, ale přitom nutričně hodnotné. U kuřecího masa je samozřejmě důležitý původ a jeho zpracování. Pokud chcete mít jistotu, že pochází z našich chovů a že je s kuřaty šetrně zacházeno, sledujte označení na obalu. S logem Klasa nebo BIO na obalech či od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina máte vždy záruku kvality.

Ingredience

Řízky

  • 600 g kuřecích nebo krůtích prsou
  • 2 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 200 g strouhanky
  • 50 ml mléka
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 100 g másla
  • 80 g žervé
  • 200 g mrkve
  • 400 g brambor
  • 1 lžíce medu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • bazalka, rozmarýn, tymián, listová petržel
Obtížnost:
Čas přípravy: 70 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě a důkladně promícháme s čerstvými nasekanými bylinkami, utřeným česnekem, solí, pepřem a dáme ztuhnout do ledničky.
  • 2. Oloupané brambory a oloupanou mrkev nakrájíme na menší kostičky, uvaříme do měkka v osolené vodě a vodu scedíme. Do brambor a mrkve přidáme žervé, med a vše rozmixujeme na hladkou kaši.
  • 3. Kuřecí prsa očistíme, naklepeme, osolíme, přidáme ztuhlé bylinkové máslo a vytvoříme kapsu, kterou obalíme v klasickém trojobalu. Osmažíme dozlatova na oleji, popřípadě dopečeme v troubě.