Hrachová kaše s trhaným vepřovým masem
Hrachová kaše je tradiční staročeský pokrm ze žlutého nebo zeleného hrachu, na který předci nedali dopustit z mnoha důvodů. Tohle rychlé jídlo za pár…
přečíst
Vaječňák se skořicí
Tradice pití vaječného likéru sahá až do středověku, kdy byl tento nápoj oblíbený hlavně mezi bohatými aristokraty. Chudí lidé si alkohol potřebný pro…
přečíst
Tvarohová štola
První zmínka o štole jako o vánočním pečivu pochází z roku 1329, kdy ji jako vánoční dárek dostal německý biskup Jindřich I. Protože se štola dlouhou dobu…
přečíst
Světlé škvarkové pracny
Pracny jsou druhem cukroví, které se každoročně objevuje snad na každé vánoční tabuli. Léty a generacemi prověřený recept od babiček našich babiček nejen…
přečíst
Bramborová omeleta na pivě s klobáskou
Brambory, jednu z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších tuzemských surovin, opěvovala i Magdalena Dobromila Rettigová. A my je opěvujeme také! Aby ne, když…
přečíst
Zdravá a hravá snídadně: Ovesný ježeček
Pokud rádi sladíte medem, přidáváte ho různých pokrmů, třeba do dezertů a snídaní a jste zkrátka "medoví", máme pro vás skvělou zprávu. Kvalita našeho…
přečíst