Slepované karamelové sušenky

Milujete karamel a nechcete pečením vánočního cukroví strávit celý den? Pusťte se do našich karamelových sušenek, které vám může pomoct poslepovat kamarádka nebo děti. A pokud je budete chtít trochu ozvláštnit, můžete použít embosovaný váleček nebo vykrajovátka méně tradičních tvarů. Na náplň jsme vybrali Salko karamel, zkaramelizované zahuštěné slazené plnotučné mléko, které použijte tak, jak je.

TIP! Salko má 8 % tuku a vyrábí se v Mlékárnách Hlinsko, a.s. K dostání je ve variantách karamel, skořice, light s 1 % tuku a tradiční. Tradiční si vysloužilo značku kvality Klasa. 

Ingredience

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 180 g vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • karamelové salko
  • mouka na pomoučení
Obtížnost:
Čas přípravy: 40 min.
Porcí: 30

Postup

  • 1. Do mísy vyklepněte vejce a přidejte navíc jeden žloutek.
  • 2. Přidejte prosetou mouku, změklé máslo a cukr.
  • 3. Vypracujte lesklé těsto a dejte alespoň na 3 hodiny odležet do lednice.
  • 4. Poté těsto vyndejte z lednice, pokrájejte na několik částí a postupně je vyválejte na pomoučeném válu.
  • 5. Vykrájejte tvary a dejte péct na cca 5 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  • 6. Sušenky slepte karamelovým salkem.