Cibulový dip Během vánočních svátků a vítání nového roku trávíme spoustu času s přáteli a svými nejbližšími, kterým je třeba připravit nějaké pohoštění. Pokud už… přečíst
Hrachová kaše s trhaným vepřovým masem Hrachová kaše je tradiční staročeský pokrm ze žlutého nebo zeleného hrachu, na který předci nedali dopustit z mnoha důvodů. Tohle rychlé jídlo za pár… přečíst
Vaječňák se skořicí Tradice pití vaječného likéru sahá až do středověku, kdy byl tento nápoj oblíbený hlavně mezi bohatými aristokraty. Chudí lidé si alkohol potřebný pro… přečíst
Tvarohová štola První zmínka o štole jako o vánočním pečivu pochází z roku 1329, kdy ji jako vánoční dárek dostal německý biskup Jindřich I. Protože se štola dlouhou dobu… přečíst
Světlé škvarkové pracny Pracny jsou druhem cukroví, které se každoročně objevuje snad na každé vánoční tabuli. Léty a generacemi prověřený recept od babiček našich babiček nejen… přečíst
Bramborová omeleta na pivě s klobáskou Brambory, jednu z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších tuzemských surovin, opěvovala i Magdalena Dobromila Rettigová. A my je opěvujeme také! Aby ne, když… přečíst