ZDRAVÁ A HRAVÁ SNÍDANĚ: Omeleta ve tvaru ježečka

Až budete si připravovat k snídani hravou omeletu ve tvaru ježečka, nezapomeňte na mléko. Věděli jste, že rozdíl v obsahu bílkovin, vitaminů a minerálů je mezi čerstvým a trvanlivým mlékem zcela minimální? Hledejte v obchodech značky kvality a neuděláte chybu, ať už zvolíte Čerstvé mléko od Bio Vavřinec a Kosař, s.r.o., Opočenské čerstvé mléko (plnotučné, polotučné), Čerstvé mléko z podhůří Orlických hor – plnotučné (všechna tři od BOHEMILK, a.s.), Farmářské mléko od FARMERS spol. s r. o., Jihočeské mléko lahodné (polotučné, polotučné) od Madety, či Jihočeské mléko lahodné plnotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí, spol. s r.o.

Ingredience

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • kousek másla
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Zdobení

  • 1 vařené vejce
  • 100 g polníčku
  • 3 ředkvičky
  • černé olivy
  • olivový olej, sůl, čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Rozklepněte tři vejce do misky a přilijte lžíci mléka. Vše osolte, lehce opepřete a prošlehejte vidličkou. Dle chuti vmíchejte i se lžicí nasekané pažitky či jiných bylinek.
  • 2. Na pánvi na středním plamenu rozpusťte 1/2 lžíce másla a pokryjte jím celou plochu pánve. Pak vlijte vaječnou směs a nechte ji zatuhnout.
  • 3. Hotovou omeletu přehněte v polovině a dozdobte. Očko ježkovi vyrobte z vařeného vejce, čumáček a tlapičky z černých oliv, ostny vykrájejte z ředkviček. Svrchní části ředkviček s natí posaďte ježkovi na záda jako ulovenou kořist.
  • 4. Polníček lehce pokapejte olivovým olejem, posolte a opepřete a přidejte k omeletě.