Vepřové kotlety na hruškách

Co roční období, to jiné suroviny i chutě. Na podzim je všude kolem spousta zimních jablek a hrušek. A právě na hruškách jsme upekli vepřové kotlety, protože vepřové si se sladkými hruškami mimořádně rozumí. Na maso v této úpravě je navíc v chladnějším počasí daleko větší chuť, co myslíte? Voní po rozmarýnu a nejlépe se k němu hodí brambory nebo rýže.

TIP! Kotlety jsme restovali na červené cibuli ze Zemědělského družstva Všetary, které patří mezi tři největší producenty cibule v Evropě. Všetarské cibule, červené i žluté, získaly značky kvality Klasa.

Ingredience

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3 hrušky
  • 1 červená cibule
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvá šalvěj
  • 1 lžíce kmínu
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 35 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Kotlety z obou stran osolte a opepřete a z obou stran je také opečte v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji – z každé strany cca 4 minuty. Poté je z pánve vyjměte.
  • 2. Do pánve dejte na plátky pokrájené hrušky a nakrájenou cibuli. Ingredience orestujte, osolte a opepřete a přidejte bylinky a kmín.
  • 3. Do směsi přidejte vývar smíchaný s hořčicí a nechte ho krátce provařit.
  • 4. Poté do pánve opět vložte kotlety a nechte vše na mírném plamenu probublávat cca 5 minut.