Originální chlebíčky pro zahradní slavnost II.

V dnešní sérii receptů na chlebíčky a jednohubky se podíváme na:

  1. Salátek z pečených rajčat s pečenou paprikou a čerstvou bazalkou
  2. Marinovaný lilek s modrým sýrem, polníčkem a cherry rajčátkem

Ingredience

Salátek

  • 300 g rajčat
  • 1 červená paprika
  • 2 bagety
  • sůl, pepř, olej, jablečný ocet, bazalka

Marinovaný lilek

  • 300 g lilku
  • 200 g modrého sýru
  • 2 bagety
  • 100 g cherry rajčátek
  • polníček
  • sůl, pepř, olej, jablečný ocet
Obtížnost:
Čas přípravy: 180 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Salátek z pečených rajčat s pečenou paprikou a čerstvou bazalkou: 1. Rajčata nakrájíme na měsíčky osolíme, opepříme, upečeme v troubě na 200 °C cca 10 min. a oloupeme dužinu.
  • 2. Papriku osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 200°C cca 30 min. Papriku přendáme na talíř a ještě horkou přikryjeme fólií, necháme 20 min. odstát a poté papriku oloupeme.
  • 3. Rajčata a papriku nakrájíme na menší kousky, přidáme nasekanou bazalku, dochutíme solí, pepřem a octem.
  • 4. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a upečeme v troubě na 190 °C cca 8 min. do zlatova. Na upečenou bagetu poklademe hotovou směs a ozdobíme bazalkou.
  • 5. Marinovaný lilek s modrým sýrem, polníčkem a cherry rajčátkem: Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 180 °C cca 20 min. Necháme jej vychladnout a dochutíme octem.
  • 6. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a opečeme v troubě na 190°C cca 8 min. do zlatova.
  • 7. Na opečenou bagetu poklademe lilek, modrý sýr, polníček a nakrájené cherry rajče.
Nezapomeňte, že základem pro dobrý chlebíček je správna volba pečiva. Kromě tradiční veky a bagety můžete sáhnout po kvalitním chlebu, který nakrájíte na tenké plátky a necháte nasucho opéct v troubě.