Kapustový salát s ořechy a rozinkami

Kapusta je velmi zdravá košťálová zelenina, která je však neprávem dosti opomíjená. Na nesprávně upravenou kapustu ve školních jídelnách mnozí nezapomněli dodnes, přestože „brukev“ může chutnat opravdu skvěle a má vynikají vlastnosti. Obsahuje vitamin C, vitaminy skupiny B, vitamin E a K a také mnoho vlákniny a minerálů. Pomáhá například snižovat cholesterol a má příznivé účinky na žaludek, játra a trávení. Navíc se snadno zpracovává a dá se připravit na mnoho způsobů. Můžete ji vařit, smažit, dusit, zapékat nebo pařit, mějte ale na paměti, že syrová se nejí. Sluší jí i salátová úprava, do které jsme se pustili my. Zkuste ji s jogurtem, ořechy a rozinkami, budete překvapení, jak dobré to je!

Ingredience

Ingredience

  • 500 g růžičkových kapustiček
  • 1 červená cibule
  • 3 hrsti rozinek
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst lískových ořechů
  • 200 g bílého jogurtu
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 4
TIP! Hledáte rozinky s označením BIO? Zkuste ty od společnosti Bonitas, vřele je doporučujeme.