Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst
Jablková bábovka
Kynutá, třená, piškotová, kakaová, mramorová, hrníčková, šlehačková, tvarohová, pudinková, olejová, maminčina, babiččina, domácí... Osvědčených receptů na bábovku, která představuje jeden z našich nejoblíbenějších doma připravovaných dezertů, existuje celá řada. Předáváme si je z generace na generaci, sbíráme je po návštěvách a myslíme si, že „ta naše“ je stejně ta nej. My jsme upekli bábovku z jablek a tvarohu, protože tahle kombinace je dle nás na podzim jako dělaná, zvlášť když je servírovaná se zakysanou smetanou a teplým kakaem.
TIP! Vyzkoušejte plnotučný Hlavnický tvaroh z farmy ze Zemědělského a obchodního družstva Hlavnice. Je vítězem soutěže Regionální potravina 2019 v Moravskoslezském kraji a chutná skvěle.
Ingredience
Ingredience
- 300 g polohrubé mouky
- 250 g plnotučného tvarohu
- 250 g cukr krupice
- 200 g másla
- 4 vejce
- 4 velká kyselejší jablka
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce tuzemáku
- sůl
- zakysaná smetana k podávání
Postup
- 1. Oloupaná jablka nastrouhejte. Pokud při strouhání pustí vodu, slijte ji.
- 2. Žloutky vyšlehejte s máslem a cukrem do pěny a přidejte prosetou mouku a prášek do pečiva.
- 3. Dále přidejte tuzemák, mléko a tvaroh.
- 4. Z bílků ušlehejte sníh, který osolte a postupně ho přimíchejte společně s jablky ke směsi.
- 5. Směs vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečte cca 45 minut na 170 °C.
- 6. Podávejte se zakysanou smetanou.
Další recepty
Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst