Kvalitní potraviny součástí Olympijského festivalu!

Kvalitní potraviny součástí Olympijského festivalu!

06. 08. 2021

V posledních dnech žije téměř celý svět výkony svých sportovců na olympiádě v japonském Tokiu. Atmosféru her můžeme částečně zažít také v Praze a v Brně, kde právě probíhá až do neděle 8. srpna Olympijský festival plný zábavných aktivit pro celou rodinu. Protože ke sportu patří také kvalitní potraviny, na akci nechybí ani jejich maskot – Klasáček.

Sportovat nemusí jenom olympionici nebo profesionálové, ale naprosto kdokoliv, kdo má na to chuť a chce se pobavit s rodinou nebo přáteli. A právě v tomto duchu probíhá program Olympijského festivalu v Praze a v Brně, kde se do některých aktivit sem tam zapojí i známí čeští sportovci.

Aby si akci užily i děti jakéhokoliv věku, nachystal si pro ně Klasáček, maskot kvalitních potravin, pár soutěží, při kterých se jim uvolní endorfiny a zároveň se hravou formou dozvědí nějaké zajímavosti z oblasti zdravého životního stylu. Navíc každý účastník získá nějaký drobný dárek. Jedná se např. o CD „Pospolu u stolu“ plné melodických písniček, pastelky, sešity s Klasáčkem apod.

Na své si přijdou také všichni, kteří rádi mlsají a oceňují kvalitní výrobky. Mezi odměnami totiž nebudou chybět ani kvalitní potraviny, které poznáte podle loga kvality na jejich obalu. O jaké značky se jedná a co nám vlastně zaručují?

Klasa

Modro-červené logo s nápisem Klasa prozrazuje, že tyto potravinářské a zemědělské produkty patří mezi ty nejkvalitnější, které u nás vyrábíme (nyní přes 900 výrobků od více než 200 výrobců).

Regionální potravina

Toto prestižní ocenění získávají ty nejkvalitnější výrobky z každého kraje (nyní přes 400 produktů od více než 300 výrobců). Cílem je podpořit místní farmáře a výrobce a představit lidem jejich úžasné potraviny.

Bio „zebra“

Jedná se o celostátní ochrannou známku pro potraviny ekologického zemědělství. Všechno musí být vyprodukované v ČR. Certifikát vydávají nezávislé kontrolní organizace.

EU „Bio list“

Další logo kvality potravin upozorňující na ekologickou produkci. Tentokrát se ale jedná o mezinárodní certifikaci, proto je povinné na obalu označovat i místo, kde byly zemědělské suroviny vyprodukovány.

A co všechno si pro děti přichystal Klasáček v rámci Olympijského festivalu?

1) Přetahování lanem

Tato disciplína je klasika všech klasik, v níž se kdysi závodilo i na olympiádě. Účastníky čeká souboj kdo s koho. Soutěží se v jednotlivcích nebo v týmech.

2) Hod na přesnost

Nesmí chybět ani aktivita s míčem a snahou trefit cíl. Pořádně si procvičíte svou mušku.

3) Slalom s vajíčkem na lžíci

Kdo nikdy nezkusil slalom s vajíčkem na lžíci, jako by nežil. Činnost, která perfektně prověří vaši koordinaci, koncentraci a také trpělivost.

4) Opičí dráha

Královská disciplína čítající sérii úkolů, při nichž je kladen důraz jak na přesnost, tak i na rychlost.

Organizátorem výše zmiňovaných aktivit v rámci Olympijského festivalu je Státní zemědělský intervenční fond (SZIF).

Těšíme se na vás!