Během podzimních dní servíruje Servác!

Během podzimních dní servíruje Servác!

26. 10. 2021

Přinášíme vám novinku, která jistě potěší naše nejmenší gurmány. Od začátku října můžete na ČT:D pravidelně sledovat pořad „Ke stolu! Servíruje Servác!“, který vznikl ve spolupráci České televize se Státním zemědělským intervenčním fondem. Epizody jsou primárně koncipované k edukaci těch nejmenších diváků, ale věříme, že i rodiče v nich najdou plno zajímavých informací.

Proč jíst zdravě a jak to udělat, aby nám chutnalo? Na tuto otázku se snaží v novém pořadu České televize „Ke stolu! Servíruje Servác!“ odpovědět kuchař Servác a agentky z Agentury chutí panu Štafetkovi, ale hlavně všem ratolestem. O dětech se říká, že jsou naší budoucností, je tedy důležité, aby se v oblasti potravin a zdravého stravování vzdělávaly již od raného věku.

Osvěta v této oblasti nebyla nikdy více potřeba než právě teď. Průzkumy ukazují, že míra dětské obezity stále narůstá, vliv na to má i rok s pandemií, kdy řada dětí přišla o pravidelný pohyb. Zdravá, kvalitní strava a dostatek aktivit je to nejlepší, co můžete dětem dopřát, aby byly zdravé jako rybičky. Rovněž nezapomínejme na rčení „co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš“! 

„Ke stolu! Servíruje Servác!“ se v deseti epizodách zaměří na základní principy zdravého a kvalitního stravování. Pomocí hravé formy představí to nejlepší, co můžeme našemu organismu dát, ale i nástrahy, které na naše nejmenší číhají ze všech stran.  

Těšit se můžete na tato témata:  

  1. Snídaně  
  2. Proč nejíst ve fastfoodech 
  3. Pohyb  
  4. Ovoce a zelenina 
  5. Jak stolovat  
  6. Cukr – sladký nepřítel 
  7. Vybíravost a plýtvání potravinami 
  8. Lokální potraviny 
  9. Svačina 
  10. Voda – pitný režim 
Pořad můžete sledovat každý čtvrtek v 15:55 na ČT:D, a protože může být obtížné dlouhodobě udržet dětskou pozornost, každá epizoda trvá přibližně deset minut. Česká televize navíc nabízí archiv, ve kterém si můžete veškeré epizody pustit zpětně, takže pokud vysílací čas neodpovídá vašemu rozvrhu, není to žádnou překážkou. Veškeré epizody naleznete na https://decko.ceskatelevize.cz/ke-stolu-serviruje-servac.  

Tak hurá ke stolu! Servíruje Servác!