Žemlovka

Žemlovka, to je oblíbená česká klasika. Snad každá rodina má vlastní recept, který se maličko liší. Tento pro nás připravila blogerka Tereza z Foodlover.cz. Žemlovka podle Foodlovera chutná naprosto skvěle.

Ingredience

  • 4 jablka
  • 100 g másla
  • 1 menší vánočka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 5 lžic cukru
  • skořice
Obtížnost:
Čas přípravy: 60 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Vánočku nakrájíme na plátky, jablka oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.
  • 2. Tvaroh smícháme se smetanou, jablky a osladíme podle chuti. Máslo rozehřejeme.
  • 3. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno vyložíme vánočkou, polijeme ji třetinou másla, na ni navrstvíme tvarohovou směs a jablka, posypeme skořicí.
  • 4. Takto vrstvíme třikrát, poslední vrstva je jen vánočka. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 40 minut. Na dno trouby položíme pekáč s vodou.