Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst
Žemlovka
Žemlovka, to je oblíbená česká klasika. Snad každá rodina má vlastní recept, který se maličko liší. Tento pro nás připravila blogerka Tereza z Foodlover.cz. Žemlovka podle Foodlovera chutná naprosto skvěle.
Ingredience
- 4 jablka
- 100 g másla
- 1 menší vánočka
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g tvarohu
- 2 vejce
- 5 lžic cukru
- skořice
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
60 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Vánočku nakrájíme na plátky, jablka oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.
- 2. Tvaroh smícháme se smetanou, jablky a osladíme podle chuti. Máslo rozehřejeme.
- 3. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno vyložíme vánočkou, polijeme ji třetinou másla, na ni navrstvíme tvarohovou směs a jablka, posypeme skořicí.
- 4. Takto vrstvíme třikrát, poslední vrstva je jen vánočka. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 40 minut. Na dno trouby položíme pekáč s vodou.
Další recepty
Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst