ZDRAVÁ A HRAVÁ SNÍDANĚ: Rybičky z palačinek

Také si k snídani rádi dáte čerstvě usmaženou palačinku? A máte ji rádi s tvarohem, čokoládou nebo džemem? Pokud dokážete ocenit opravdu kvalitní džemy vyráběné u nás, zkuste výběrové džemy Fructusterrae, které vznikají v Rýmařově. Hned vám bude jasné, proč uspěly v soutěži Regionální potravina.

Ingredience

Ingredience

  • 250 ml polotučného mléka
  • 2 vejce
  • 1 balení vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 140 g hladké mouky
  • olej nebo máslo na opékání

Na ozdobení

  • tvaroh
  • džem
  • moučkový cukr
  • banán
  • jahody
  • borůvky
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. V mléce rozmíchejte vejce, vanilkový cukr a sůl a postupně přidávejte mouku. Směs důkladně prošlehejte metličkou.
  • 2. Rozehřejte pánev, potřete ji olejem nebo máslem a poté se pusťte do smažení.
  • 3. Palačinky potřete oblíbeným džemem nebo tvarohem a přeložte je na čtvrtiny.
  • 4. Banán nakrájejte na kolečka a jahody překrojte na poloviny.
  • 5. Z koleček banánu a borůvek rybičkám vyrobte oči, další borůvky použijte na „bublinky“. Z jahod vytvořte ploutvičky.