ZDRAVÁ A HRAVÁ SNÍDANĚ: Rybičky se šunkou

Máte chuť na chleba? Pokud si potrpíte na opravdu dobrý chleba a rádi zkoušíte regionální speciality, doporučujeme Bramborový chléb s pšeničným kvasem od Tomáše Kroulíka (Naše DOBRÁ pekárna), který letos uspěl v soutěži Regionální potravina v Pardubickém kraji. Zaujali nás i další vítězové, třeba Chléb benešovský (DOPES, s.r.o. Jihomoravský kraj) nebo Žitný chléb s dýní (Luníček s.r.o., Královehradecký kraj).

Ingredience

Ingredience

  • tmavý chleba
  • šunka
  • sýr
  • máslo/žervé
  • salátová okurka
  • několik větších mrkví
Obtížnost:
Čas přípravy: 10 min.
Porcí: 1

Postup

  • 1. Z toustového chleba pomocí vykrajovátka vykrájejte rybičky, z dalších plátků chleba pak vykrojte loď a plachtu.
  • 2. Rybičky namažte žervé, nebo máslem a poklaďte na ně šunku vykrojenou stejným vykrajovátkem. Následně rybičce vyrobte oči a šupiny z černých oliv.
  • 3. „Loďku“ a „plachtu“ ozdobte plátkovým sýrem, stožár vykrojte ze salátové okurky.
  • 4. Salátovou okurku a větší mrkve umyjte, oškrábejte slupku a nakrájejte je na tenčí kolečka. Z nich pak vykrájejte malým vykrajovátkem „bublinky“ a „mořské hvězdice“. Z ostrouhaných, omytých kousků mrkve vytvořte mořské vlny.