Zapečené palačinky se sýrem a šunkou, zeleninové hranolky a vyšlehaná lučina s pažitkou

Lákavě tenoučké palačinky na slaný způsob se šunkou a sýrem mohou potěšit nejen mlsné jazýčky dětí, ale také celou rodinu i přátele. Mějte na paměti, že malé množství surovin v receptu o to více vyžaduje jejich kvalitu. Proto v obchodě vybírejte pečlivě. Zárukou jsou značky kvality (např. Klasa, BIO a Regionální potravina), jejichž loga znáte z obalů výrobků a poukazují na mimořádné vlastnosti těchto oceněných produktů. Aby byl váš oběd nebo večeře ještě o něco výživnější, nabízíme vám coby přílohu hranolky ze zeleniny. Neošidíme vás ani o příjemně svěží dip v podobě vyšlehané lučiny s trochou smetany a pokrájenou čerstvou pažitkou.


Ingredience

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 400 ml mléka
  • 2 vejce
  • 200 g plátkového sýra
  • 200 g dětské šunky
  • 70 g salátové okurky
  • 70 g mrkve
  • 70 g papriky
  • 70 g řapíkatého celeru
  • 250 g lučiny
  • 50 g pažitky
  • 10 ml smetany
  • olej
  • sůl
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Z mouky, mléka, vajec a špetky soli vymícháme palačinkové těsto.
  • 2. Na rozpálenou pánev nalijeme těsto a uděláme tenké palačinky.
  • 3. Do palačinek dáme plátky šunky a 100 g sýra. Zbylý sýr poklademe na vrch palačinky a dáme zapéct do trouby na 200 °C na 6 minut.
  • 4. Okurku, mrkev, papriku a řapíkatý celer nakrájíme na stejné hranolky (řapíkatý celer oloupeme škrabkou).
  • 5. Lučinu vyšleháme s trochou smetany a přidáme jemně nakrájenou pažitku.